Jordi Roca va començar treballant amb xocolates de diferents orígens i preparats de formes molt diferents en les seves elaboracions. Fins que va decidir fer un pas més i començar un nou procés creatiu a partir del redescobriment del cacau. L'experimentació el va portar a afrontar un recorregut a través de la història de la xocolata, que li ha transportat al lloc d'origen del cacau, a la selva amazònica.
Després de conèixer la naturalesa dels cacaus criolls i les característiques del seu cultiu, Jordi Roca va tornar al seu taller i va donar un nou gir a la seva feina creativa, llançant-se amb noves elaboracions a partir dels nous cacaus que va anar recollint al llarg i ample del seu viatge pels diferents països d'Amèrica Llatina. Aquest llibre parteix del procés creatiu d'una de les seves creacions més reconegudes com a detonant del viatge de recerca en les arrels del cacau, i acaba amb les noves receptes que mostrarà tant al Celler de Can Roca com en els gelats de Rocambolesc o en la seva nova xocolateria.