Més de 60 mossegades dolçes i cruixents, per Eric Ortuño
Sablés, neules, pastes fullades, cookies, crocants, galetes, carquinyolis, oblies, speculoos, baklavas, linzer, cigarret, grissines, teules… Què tenen en comú totes aquestes especialitats? Doncs que es trenquen emetent un suggeridor so, un cruixit que ens dóna pistes de la seva delicada textura. Aquesta és la primera accepció del terme anglosaxó “Break” (trencar).
Ja en un sentit més figurat, Break fa referència a aquest petit període de temps en el qual ens prenem un respir, i en el qual perfectament podem aprofitar per a prendre una tassa de te o cafè al costat d'una de les més de 60 petites creacions dolces que el gran mestre Eric Ortuño ha reunit en aquesta obra.
Aquest que és sens dubte el llibre més cruixent del mercat, inclou les explicacions, les tècniques i les receptes de les pastes de te i galetes més clàssiques i universals, com les abans esmentades sablés, cookies, oblies, macarons, amarettis, linzer, teules, palmeritas de pasta fullada… però també altres propostes de creació pròpia, com la pasta Sacher o la Reus, totes dues vencedores del Concurs Dulcypas a la Millor Pasta de Te d'Espanya.
En definitiva, Ortuño ens ofereix en aquest el seu primer llibre un apassionant recorregut per l'univers de les pastes de te i galetes, però en un sentit més ampli, incorporant fins i tot el concepte “petit four”. Una obra imprescindible de la pastisseria d'ahir, d'avui i segur que de demà.